To gode venner

I helgen passet vi Luna. Jentene herjet, lekte og gikk fint sammen. De fikk løpe sammenkoblet i bånd ute på gresset mens vi holdt oversikt, og vi gikk en liten tur på skogstier. De hadde drakamper og lå også  i små øyeblikk og sov sammen, det er *smelt* øyeblikk!

Valpekurs

Mandag var vi på valpekurs og gikk en kort gåtur, kan tro folk stoppet opp å kikket når 20-25 hunder, med en til to eiere gikk på tur! Hundene stresset litt i varmen, så det ble hyppige pauser og *vanning*. Roste kontakt når vi fikk det og prøvde få til sitt ved lyskryssene, noe som fungerte ganske greit :).

Sporkveld

Vi har vært på sporkveld, vi var fire personer, og tre hunder. På starten av kvelden fikk vi en oppfriskning fra teorikvelden. Først gikk en Flat, så en Riesensnauser(?), da fikk vi se det som er å huske på, legge ut godbit og leke, merke, telle og huske løypa. Eier gikk ut med hund og en instruktør, så gikk vi andre og instruktør bak og fikk med oss noen tips. Må si hundene catcha ganske fort!

Pennys spor

Så var det Pennys tur, her gikk vi i lavere terreng og jeg gikk 20 x 20 skritt, og la ut en leke for hvert 20. skritt ca. Penny gikk nesten rett ut i strak linje. Blå var ikke noe kul å leke med i skogen, men Pelle, ja han er alltid kul! Litt snusing her og der, men må si vi ble posetivt overrasket. Det morsomme med spor at det kan passe hunder i alle aldre, så lenge man tilrettelegger.

Etter at Flaten igjen hadde gått spor, gikk jeg et spor på 20 x 20 x 20 skritt, med mer gjemte leker og noen pølser underveis, så fikk sporet ligge mens hund nr. 2 gikk spor, før vi vendte tilbake. Sporet blir mindre bredt når det ligger lenge, og skal gås rettere (instruktørene ville øke vanskelighetsgraden, de syns visst Penny gikk bra).

En litt knotete start, det gikk lite fremover, noen maur som også ville ha pølse (vi trenger tomme snusbokser til neste gang, anyone?). Vi hjalp til med å gå noen skritt, og snart var Penny på sporet. Stoppet mer opp underveis pga. pølser og kvister, men gikk vel rettere linje totaltsett. Storkoste seg med å leke med tauballen og Pelle!

Vel hjemme hadde vi en sliten hund. I dag har Sylvester vært innom en liten tur, og Penny har testet ut en ny seng, det var elsk fra første stund.

Foto Penny & Luna

Morro på plenen

Penny og Luna, © K

Penny og Luna, © K

Penny og Luna, © K
Penny og Luna, © K

Luna og vannslangen, © K

Luna, © K

Luna, © K

Skogtur

Penny og Luna, Skogtur, © K

Penny, Skogtur, © K

Penny og Luna, Skogtur, © K

Penny på skogtur, © K

Luna, Skogtur, © K

Teppe!

Penny og Luna, © K

Tulipaner

Luna, Tulipaner, © K

Penny, Tulipaner Skogtur, © K

Penny, Tulipaner, © K

Penny og Luna, © K

Tulipan © K

Copyright K, bilder kan ikke brukes uten tillatelse.

2 thoughts on “To gode venner”

  1. Så herlige de er 🙂
    Skjønner ikke helt all opplæringen Penny skal gjennom, men hun høres superflink ut!

  2. De er fine jenter 🙂 Valpekurset er x-antall kvelder. Sporet var bare for gøy, for å få innføring så vi kan se om vi liker det til senere og gå spor selv. Uten om det, øver vi på det som vi lærer på kurset og prøver å finne litt hjernetrim til aktiv valp, tar litt og litt av gangen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *