Videregående kurs i Agility!

I dag har vi vært på videregående kurs i agility hos GiLabb, en rå-kul opplevelse.Grunnet regn ble gårsdagen desverre avlyst, slik at vi tok en “dobbel” økt i dag fra ca 11 – 18.15 (inkl. skravlings på slutten). Det ble mye informasjon å ta inn, men en lærerik dag! Følte meg desidert som kløne, og igjen alt må inn med t-skje. Lærte og fikk smaken på mye i dag.

Det var mest fokus på handling og føring av hund i dagens kurs, vi fikk selv prøve oss som “hunder” og handlet de andre “menneskehundene” over hindere og rundt omkring på banen. Penny var flink i dag, belønning i dag var kjøttbolle (bedre enn leker (uvant)). God fart og oppmerksomhet.

Bildealbum: Photoshoot fra kurset

Bilder: Jeanette – Positivhundetrening
Bilder: Martine – GiLabb

Hunder på kurset: Penny, Cody – Border Collie, Miko – Australian Shepherd, Mille – Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Momenter i kurset:

  • Sende “ut” menneskehund: Briefe (gjennomgå) banen først uten “hund” og tenke over hvor hunden skal sendes ut og tas imot, så prøve en kort økt med “menneskehunden”. Aha opplevelse med hvor mye en hund faktisk må løpe.
  • Sende ut med flaske: Gå / jogge samme løype (kun) med flaske og ikke søle ut vannet, fokus på myke og rolige bevegelser, ballerina, og ikke karate-kid.
  • Sende ut hund: Sende hunden ut rundt hinder og belønne med ball (og godbitskål). Penny var ivrig!
  • Sende ut flaske med forranbytte: Igjen, øve bane med kun flaske og forsøke på forranbytte, dvs å snu seg 180 grader rundt og bytte hånd slik at hunden kommer på “innsiden” av kroppen. Blæ, forklare det på papir a gitt..
  • Sende ut hund med forranbytte: denne gangen med hund, litt mye bein og armer, men fikk litt bedre forståelse, gikk smoothere etter hvert.
  • Tre hindere + tunnell: Briefe bane først og sende hund rundt i denne. Ble skikkelig stolt et øyeblikk her, da Penny etter et par øvinger, kom i god fart, hoppet over hinderet, gjennom tunell, over hinderet og var opptatt av leka.
  • Tre hindere + tunell: Hinderne nå på skrå omtrent på midten av tunellen, nå ble det fokus på kommunikasjon og å få med seg hunden helt rundt. Penny misset på det siste hinderet, men har sågar ikke hatt så mye hinder trening ennå.  Bedre fart og flyt etter hvert. Tror(?) vi kom over det siste hinderet en gang.
  • Trene handling med tunell: Kun et hinder og tunellen og fokusere på, sendte ut og rundt et hinder før Penny skulle gjennom tunellen.
  • Hinderkombinasjoner: Trene handling med menneskehunder på forskjellige hinderløyper, grunnet regnværet trakk vi under tak en stund og prøvde på diverse baner kun med menneskehunder. Var krevende, men desto gøyere når det gikk opp et lite lys. Her er det mye! trening.
  • Trene handling med tunell med slakk bue: Sendte hunden rundt et hinder med ut og forransending, en med tunell så rundt hinder, og en med rundt hinder så tunnell.

Det var sikkert masse mer vi gjorde, og vi fikk mange fine tips, anbefaler Gilabb!

Bildealbum: Photoshoot fra kurset
Bilder: Jeanette – Positivhundetrening
Bilder: Martine – GiLabb

(Noen) Bilder fra kurset

Miko © K

Miko © K
Mille © K
Mille © K

 

Penny i farta! © K
Penny i farta! © K
Cody! © K
Cody! © K
En tålmodig instruktør gir informasjonen med t-skje! - Foto: GiLabb.com
En tålmodig instruktør gir informasjonen med t-skje! - Foto: GiLabb.com
Penny løper tunell - Foto: positivhundetrening.blogg.no
Penny løper tunell - Foto: positivhundetrening.blogg.no
Penny leker med tau-ballen - Foto: GiLabb.com
Penny leker med tau-ballen - Foto: GiLabb.com

Takk til fotografene,  for at dere tok bla. bildene av Penny. Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. Copyright K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *