Aktivisering: Rygge, spor og fvf (Video)

De siste dagene har aktivisering vært i fokus; en dag med spor og akriviseringsturer med bla. stubbetrening og rygging. 

Rygge!

Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K

I dag var det et lite gjennombrudd i rygge-treningen!!!  Til nå har det stort sett vært 1-4 skritt, helst hvis jeg går mot henne. Har forsøkt å sette opp en boks bak en trang “gang” som gjør at hun må rygge over den (dvs. hun finner ofte en vei til å snu seg).

Fant  et lekeaparat med en trapp, og jeg tenkte: hvorfor ikke!? Så belønnet for feltadferd i trappen, og byttet på å vente henne ut, gå mot henne og ta target mellom bena sånn at hun måtte rygge ut for å se på meg. Og der! Plutselig rygget hun et skritt opp trappen! Senere også et skritt helt frivillig uten min innblanding. Skulle gitt oss der, for fikk mange frustrasjonsrunder etter det. Men fikk heldigvis avsluttet med ett skritt bakover opp trappen, megajubel og masse godis.Fant et lekestativ med “bumps” i trappen litt lenger ned, fikk til et par skritt bakover! Spent på fortsettelsen..

Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K

På turen hoppet hun også opp på en balansehest, skummelt, men  hoppet opp igjen og sto der lenge nok til at jeg fikk tatt bilde.

Spor 7.8.12

Penny gikk “fremmed” spor for første gang. Ca 250 m langt i ulent terreng med en vinkel, noen godbiter og leke i enden. Det gikk saakte, men hun fant sporet..  Tok en stor utfordring !

Belønning: Pannekake/Kjøttkake og Grevling.

Fri ved fot (FVF)

Vi har prøvd to av Amokk sin FVF utfordringer, Dag 1, og Dag 2. Helt ærlig litt for å “vise” at det blir ikke som på film, og for å se hvordan det ser ut, og håper å få noen tilbakemeldinger. Har til og med filmet og får se om jeg får lagt ut filmen underveis.

Dag 1: Frivillig oppstart

Oppgave: Belønne hunden for frivillig å komme på siden og belønne med god godbit. Kaste en “dårligere” godbit i bakken, og belønne når hunden tar deg igjen.

Utførelse: Hun kom relativt fort frivillig opp på siden etter at godbiten var kastet i bakken. Belønnet vekselsvis med å leke med belønningen.

 

Dag 2: Er du sikker?

Oppgave: Hunden i sitt, gå fra hunden med ryggen til med leke i høyre hånd. Fri ut hunden (Fri) og belønn hunden om den velger riktig side (venstre). Øk vanskelighetsgraden med å øke lokkingen med leken.

Utførelse: De rundene vi fikk kjørt så kom hun på riktig side hver gang!  Tips til hvordan gjøre det vanskeligere? Fikk en “vil ikke leke” hendelse, men jeg gav meg ikke, kastet leken, dro den unna, løp avgårde med den.

Fikk problemer etterhvert med snusing under sitten. Mulig vi holdt på for lenge? Usikker på hvordan jeg skulle løse det, prøvde to ting: 1. løfte bestemt  i halsbåndet så hun ikke fikk snuse (så tenkte jeg at det måtte være en bedre måte og løse det på). 2: Kjørte noen omvendt lokking leker ved å sette henne i sitt, og lokke med leken og løpe avgårde – og så belønne for at hun satt, enten i sitten eller ved å fri ut. Tar gjerne imot tips!?.

Oppdatering:

– Nå er videoene publisert, og en ser verdi i filming, for en selv gjør jo ikke helt som på film 😉 Noen huskelapper: Rak i ryggen, mindre titting bakover, stå stille når man skal og belønne raskere, bla.

Penny aktivisering på stubbe © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering på stubbe © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering på stubbe © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering på stubbe © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering rygge © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering balanse © IvrigHund.com © K
Penny aktivisering balanse © IvrigHund.com © K

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © IvrigHund.com © K.
Kilde/Inspirasjon: Amokk.no.

3 thoughts on “Aktivisering: Rygge, spor og fvf (Video)”

  1. Så flinke dere er!
    Hvis hun snuser når du går ifra så bruk buret istedenfor, da kan du bare lukke døren om hun snuser (hvis hun kan burleker da). For å gjøre det vankeligere på er du sikker; bruk mat til å friste med på høyre side, hold det i hånden, i en skål på bakken, snu deg og se over høyre skulder når du roper .
    Går det fortsatt lett som en plett? Klapp deg selv på skulderen, da har du gjort en bra jobb 🙂

  2. Kommentarer (FB): June (Spor-utlegger) Jeg synes dere var flinke! Neste gang blir hun sikrere :). | Elisabeth: Synes dere er kjempeflinke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *