Fri ved fot dag 3: Bakpartskontroll

Dagens fri ved fot utfordring er bakpartskontroll.

Fri ved fot (FVF)

Vi har prøvd to av Amokk sin FVF utfordringer, Dag 3 Bakpartskontroll.

Dag 3 Bakpartskontroll

Oppgave: Belønne hunden for frivillig å bevege bakbena, over kanten på en kurv etc. utfordringen er å plassere alle bena i en liten skål.

Utførelse: Mye frustrasjon. Startet med stor kasse, og belønnet bevegelser mot den. Fikk kun forlabb-bevegelser. Hjalp henne oppi for å øke verdien av esken. Ny runde, hun legger seg ned og viser tydelig frustrasjon.

Forsøker gjøre det lettere med å belønne labbe-target, labbe-target i langfatet, og så ta vekk labbe-targeten. Mykere underlag. Fikk så noen bevegelser oppi og rundt langfatet. Forsøkte kassen igjen, prøvde lokke overkroppen over i esken, men så tegn av hjelpeavhengighet. En periode virket det nesten som om hun prøvde å se hvor lite hun kunne gjøre for å få klikk. Usikker på fortsettelsen, hvordan løse frustrasjonsøyeblikkene og øking/senking av vanskelighetsgraden…

Varighet: Ca 30 min, med pauser på senga. Øktene ble nok for lange.

 

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © IvrigHund.com © K.
Kilde/Inspirasjon: Amokk.no.

One thought on “Fri ved fot dag 3: Bakpartskontroll”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *