Egnethetstest besøksvenn med hund

Egnethetstest besøksvenn med hund

Penny og jeg har deltatt på, og bestått egnethetstest besøksvenn med hund.

Jeg har lenge vært nysgjerrig på hvordan egnethetstest og kurs for besøkshund fungererer, samt besøkshund i praksis. Det er mange rørende historier som vi håper å få bli en del av. Penny fikk kommentarer på det jeg var forberedt på, spent på selve kurset og veien videre. Hun er i oversosial mot de hun kjenner, og behøver litt tid på å bli kjent med nye. Som besøkshund vil hun treffe mye av de samme menneskene og få både kos og godbiter.

Har stor respekt for terapihunder, besøkshunder, servicehunder og andre hunder i arbeid med flere timers trening, sertifiseringer og kurs. Vi ser frem til å lære mer og starte!

 

Beskrivelse egnethetstest besøksvenn med hund:

Velkommen til del 1 i kurset, Besøksvenn med hund, egnethetstest. I denne testen ser vi på hunden i ulike situasjoner som den kan møte i tjenesten som besøkshund. Vi er svært opptatt av dyrevelferd, så det er viktig for oss å vite at hunden din er egnet og at den vil trives i tjenesten.

Egnethetstesten består av ulike element, som: glatte gulv, trapper, hilse på gruppe, håndtering av ukjent person, lydpåvirkning, ressursforsvar (forsvarer den maten/leken sin), sjekk på alminnelig oppdragelse. Hundefaglige personer, i tillegg til instruktør vil gjennomføre testen sammen med deg og hunden din.

Består hunden testen er du og hunden godkjent og kan fortsette kurset. Om ikke hunden din består testen vil du få en grundig forklaring på hvorfor og tips til videre trening.

Ta med godbiter og leker som hunden din er glad i. Husk å lufte hunden godt før oppmøte. Vi ser frem til å møte deg og hunden din og bli bedre kjent med dere!

Omsorg med pels

 

Egnethetstest

Hva er en egnethetstest? Vi holder egnethetstester før kursstart for å undersøke hund og førers forutsetninger for å kunne utdannes og sertifiseres som besøkshundsekvipasje. Egnethetstesten fungerer også som en opptaksprøve.
Testen er utarbeidet for at vi skal kunne kartlegge hvordan hunden takler de påkjenninger som hundene kan utsettes for i arbeid. Det er en egnethetstest hvor vi ser om hunden har en tendens til å slå over og bli redd, aggressiv, eller om den kan ta skade av å jobbe som besøkshund. Hundens velferd er vår hovedprioritet. Etter gjennomført test får man en tilbakemelding på hva man bør trene på videre. Dersom hunden ikke går gjennom til kursstart kan man komme tilbake og gjennomgå testen ved en senere anledning/neste kurs.

Momentene på testen er blant annet:

  • Glatte gulv
  • Tilgjengelighet, hilse på en eller flere personer
  • Håndtering av ukjent person, løfte på poter, flytte tyngdepunkt, se på tenner, hard klem
  • Reaksjon på ukjente forstyrrelser, en visuell og en lyd
  • Gå pent i bånd, ligg og bli, sitt og bli
  • Godbiter, hvordan tar hunden imot godbiter
  • Lekelyst
  • Reaksjon på provokasjon, hvordan reagerer hunden dersom noen oppfører seg truende mot fører
  • Relasjon hund – fører. Hundeførers opptreden, hundefører bedømmes i hvordan man støtter og hjelper egen hund

 

Kilde: Omsorg med pels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *