En liten meter

Vi har hatt en lydighetsøkt med Jeanette og Cody, da agilitykurset ble utsatt en dag pga nedbør.

 Momenter i treningen

  • Kontakt
  • Tannvisning: Penny er superglad i mennsekser og vi må trene mye på dette. Vi utførte øvelsen med at vi var “dommer”  for hverandre. Uttalte “Er du klar?” med forskjellige toneleier, og fant ut at lys stemme er vanskeligst. Brukte gradvis opptrapping, med å gå imot et par ganger, gikk imot og tok hånd, gikk imot – handshake – og tok på hodet, gikk imot – handshake – tok på hodet og rundt snuteparti og til slutt også løftet leppa. På Penny brukte vi flere repitisjoner på sitt og bli og vi kom til klapping på hodet, ivrig valpetalp!
  • Frivillig sitt: Vi er i begynnerfasen med frivillige adferder, dekk ble vanskelig, så vi minsket kravene og fikk god sitt og kontakt!
  • Dekk på kommando: God kontakt og flyt
  • Dekk og bli: Jeg gikk ifra i alle retninger og Penny blir liggende!
  • Fellesdekk: Vi begynte med stor avstand, og minsket avstanden gradvis til de lå ca. 1 meter fra hverandre. Det var stort! Det er det nærmeste Penny har ligget ved siden av en kjekk herremann ; ).

Jeg har lyst til å gå på et basic positivt treningskurs hvor jeg lærer og får inspirasjon hvordan ting kan gjøres, med frivillige adferder og fokus på trinn for trinn trening, tilrettelegging og tilpasset opplegg og inn-med-t-skje metoden!  Tålmod er dyd og må jobbes opp.

Har DU tips til gode kurs som sådan?

Penny og Cody - Foto: positivhundetrening.blogg.no
Penny og Cody - Foto: positivhundetrening.blogg.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *