Brilliant-innkalling?

En liten “oppsummering” av den første gjennomgang av det 7. uker lange online-kurset “5 minute formula for a Brilliant Recall“.

På grunn av rettigheter har jeg ikke skrevet så mye om onlinekurset, men jeg kan med en gang si at jeg er: FORNØYD! (Vel egentlig mer enn fornøyd, men det var det ordet jeg kom på nå ; ))

Kurset: baserer seg  på positiv innlæring og at hunden tenker selv, “every day is game day” sier slogan’en, og det har stemt rimelig bra for dette kurset.

Totaltsett: har det vært minst 31 leker av 1 eller flere økter per dag, i tillegg til kjerne-leker som burleker og forsåelse av å velge, og mye mental omstrukturering! Stort sett hver lek har hatt en video med tilhørende forklaring og FAQ. Men, jeg skulle gjerne sett at alle lekene hadde en video-forklaring.

Øvelser: blandt annet: å belønne for å være på min side, rope kun èn gang, rope etter å ha hentet en godis, hilse-trening og en hel del andre gøye leker. Ja for vi har hatt det mye gøy. Det har vært fint å forholde seg til at “vi skal prøve å ha minst en lek i dag“.

Tanker: Jeg ble stresset over intensiteten, det var mye å rekke på kort tid, og man bruker gjerne mer tid på å lese seg opp på øvelsene, se videoer og seminarer, og forstå hva en skal gjøre enn å trene, vel hvertfall de første gangene. Det ble nok litt mye på en gang, med tanke på at en går andre kurs/ trener andre ting også. Men, samtidig tenker jeg dette er noe man har god nytte av!

Det er et flott online-“community”  som svarer på spørsmål, som det selvfølgelig er rom for å stille. Savner dog litt mer søke/kategoriseringsfunksjonalitet på onlinesiden, men helt klart et fint lite samfunn. Om man blir ett stykk frustrert blir man desto mer inspirert.

Har jeg sett noen endring/forbedring?

Jeg har helt klart sett en del endring, hos begge! Som alle vet har man gode og dårligere dager, og det er alltid rom for å øve mer, forbedre seg, gjøre det vanskeligere, smartere, gøyere og anderledes, men jeg har helt klart sett endringer!

  • Innført ordet “Retur” som innkallingsord
  • Innkalt  fra godisskål
  • Oversett godis/belønning
  • Innkalt fra andre hunder!!
  • Kjappere reaksjon på komandoer som sitt og ligg
  • Mer forståelse av å velge: eksempel – jeg velger å sette meg ned i steden for å ta godisen.
  • Vi har lekt masse! Og overkommet endel “jeg vil ikke leke” situasjoner. Skal øve mer.
  • Vi har filmet(!) noen økter. Stort skritt..
  • En hel del iver!
  • Og litt til =)

Historie:

Verandadøren ble åpnet, og Penny smatt ut. Jeg bestemte meg for å ikke stresse, tok frem en leke og ropte ÈN gang. Hun kom løpende som en Prosjektil!!! Major-wow, som de sier =).

Spåkule: Når jeg tenker på ting vi vil prøve i fremtiden, er det å bruke lekene i hverdagen, gjøre situasjonene vanskeligere, tenke gjennom belønningen/distraksjonene, planlegge mer og prøve å loggføre treningen. Den siste sitter langt inne, men jeg tror det er viktig. Jeg synes det er vanskelig å formulere/huske hva jeg har sett, men kanskje vi må prøve.. Vi skal helt klart gå gjennom mange av lekene igjen!

– Så til innledningsspørsmålet: Er innkallingen brilliant? Vel, ikke helt (enda…?), men vi har hatt mange gode og positive opplevelser, og fortsetter vi å jobbe/leke mer, og vi har fått supre verktøy til å ta med seg i posen, og som vi kan bruke i tiden fremover =). Ikke minst har vi hatt noen major-wow moments, og det føles godt i seg selv.

Kurset anbefales absolutt.

Les mer: Brilliant Recalls, Say Yes Dogtraining, Susan Garrett.

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *