Kurs i regnet

Denne uken var vi på kurs hos GiLabb i striende regn. Helt ærlig hadde vi nok ikke trent ute i det ruskeværet om det ikke var for at vi skulle på kurs.

Øvelsene fritt etter hukommelsen var rygge rundt en bil, bakpartskontroll opp kant, frivillig stå, stå med doggie-zen, og fri ved fot uten hund.

Har hatt utfordringer med å få Penny til å rygge opp på ting, enten står hun to av og to på, ellers så stiller hun seg med forbena oppå klossen/whatever.

Fikk tips om å forsøke sette henne i to av to på, og ved å trykke lett mot brystet mens jeg belønnet få et par steg bakover. Alternativt gå mot henne, og stå og vente på bakbens bevegelser. Byttet litt på underveis i økten.

Så var det å gamble, gå helt ned fra kanten og belønne lurt. Første gangen rygget hun langs kanten. MEN: andre gangen rygget hun for første gang opp på kanten!!! Det fortjener minst tre utropstegn ;). Prøvde også å fade ut belønningshjelpen og fikk noen veldig pene bakbensløft.

Jeg lovet meg selv at fikk vi bare til en ting så skulle jeg bli glad!

Så får det heller loggføres dwdh aka. “Vil ikke leke i regn”, “huff så synd på meg som må sette meg ned på bakken at jeg jukser, løfter opp labben og ser på alle med stooore brune øyne”, og sist men ikke minst en stå som heller var mer “jeg gidder ikke gå lenger”.

Tanker om å belønne at man jobber i regn vs ikke belønne “crap” (average or better – Susan Garrett) melder seg også. Men nå er det loggført, og vi var tross alt på kurs i regnet og fikk til rygge!

Bildet nedenfor er fra den idylliske plassen vi fant på søndagstur! =}

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *