Plan: Agility right from the start (Kurs)

Vi har meldt oss på agilitykurs!
Agility Rätt Från Början m/Eva Bertilsson & Emelie Johnson Vegh (weekend).

Instruktører:
Eva Bertilsson & Emelie Johnson Vegh

Vi har invitert Eva Bertilsson og Emelie Johnson Vegh til Norge for et unikt agilitykurs. Gå ikke glipp av denne sjansen! 🙂

Kurset går over lørdag og søndag kl. 10-17.

Kursbeskrivelse:

All vår agilityträning har som övergripande mål en glad och självsäker hund som självständigt kan utföra alla agilitybanans hinder och samtidigt följa förarens handling. Klickerträningens principer, agilitymässig träning och “perfekta träningspass” står i fokus. Vi börjar på lördagsmorgonen med ett teoripass där vi förklarar hur vi bygger upp agilityträningen och varför. Under lördagseftermiddagen och hela söndagen växlar vi sedan mellan praktisk träning och teori/diskussioner, och går genom våra strategier och grundfärdigheter.

  • Belöningar
  • Stationer
  • Transporter
  • Sikta-själv-träning
  • Spring-till-utplacerad-belöning
  • Mellan, runt, på, över, under, genom
  • “Följ mig” – grundläggande handling

Agility Rätt Från Början tar upp användbara beteenden som går att bygga vidare på för agility (men som också är användbara till mycket annat). Vi jobbar inte med de egentliga hindren utan med alla möjliga saker för att lära hundar och förare de grundfärdigheter som behövs innan man tar sig an själva agilitybanan.

Kursen passar utmärkt både för dig som är nybörjare inom agility, för dig som är erfaren agilityförare men vill lära dig nya strategier för grundträning i agility (strategier som bland annat är utmärkta för problemlösning senare i karriären) och naturligtvis för dig som är instruktör och vill få inspiration kring den viktiga grundträningen.

Presentation Carpe Momentum

Eva Bertilsson  - Foto: agilityrightfromthestart.com
Eva Bertilsson – Foto: agilityrightfromthestart.com

Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh samarbetar i Carpe Momentum. De håller kurser och föreläsningar i agility, inlärningsteori, klickerträning och TAGteach, samt arrangerar seminarier med andra instruktörer. Tillsammans har de skrivit boken Agility Right From The Start, utgiven 2010 av Karen Pryors förlag Sunshine Books.

Eva läser just nu en masterutbildning i beteendeanalys och är engagerad i beteende- och träningsfrågor i djurparksmiljö. Emelie sysslar förutom med hundträning med mycket annan sport (såsom löpning, cykling, simning, multisport, yoga) och mental träning. Debuterar också som skönlitterär författare under 2012/2013 med romanen Sinnesro.

Eva har bordercollien Tizla, 6 år, och phalene Soya som blir 14 år i år. Emelie har en borderterrier, My, på 14 år och 4 år gamla kelpien Scout.

Emelie Johnson Vegh - Foto: agilityrightfromthestart.com
Emelie Johnson Vegh – Foto: agilityrightfromthestart.com

Läs mer om Eva och Emelie på www.carpemomentum.nu. Boken Agility Right From The Start har en egen hemsida: www.agilityrightfromthestart.com

Info

Frist Påmeldingsfrist 1.12.12
Kurs: Agility Rätt Från Början m/Eva Bertilsson & Emelie Johnson Vegh (weekend)
Sted: Hvalsmoen, Hønefoss
Dato: 12-13.01.2013
Kursleder: Camilla Lien (Orgnr 985 369 216) – camilla@canis.noeller tlf 99532801.
Pris: NOK 3000,-
Pris observatør: NOK 1500,-

Kursbeskrivelse hentet herfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *