1 dags AgilityCamp hos GiLabb

Penny og jeg fikk sneket oss med 1 av 4 dager på AgilityCamp hos GiLabb! Vi trengte nye innspill til Slalom-trening og fikk delta på Dag 1: Grunnferdigheter.

På kurset deltar også bror og Santos, de deltar alle dager og jeg er lettere misunnelig ;).

Kort om dagen:

  1. Oppvarming: Startet med oppvarming av hund. Lek/Løping/Belønning og Triks for å avklimatisere hunden slik at vi var klare for å jobbe.
  2. Sirkler: Jobbet med sirkler, med hunden på utsiden skulle vi belønne at hunden fulgte og temposkifter fra f.eks spurt til gangfart og gangfart til slow-motion.
  3. Hoppteknikk: I Hoppteknikk-økten jobbet vi med avstandsbedømming. 3 hindrer med lik avstand og et hinder som varierer avstand. Penny var ettertenksom og vil gjerne gjøre oppgaven rett. Hun hoppet bedre og bedre etter noen repetisjoner.
  4. Slalom-Trening: Pennys to slalom-økter besto av 4-slalompinner i triangel. Penny gikk først på min venstre side og neste på høyre og fikk belønning om hun tok inngangen og slalompinnene riktig, ellers fikk hun fortsette til neste sekvens med pinner. På den måten ble økten svart/hvitt: belønning for rett, fortsette ved feil og lite ord/bevegelser fra min side som feiler henne. Jeg fikk tips om å rose og belønne skikkelig for riktige slalom.
  • Santos øvde på innlæring; klikk for inngang til første pinne, deretter bra for første pinne og klikk for neste.
  • De andre hundene øvde på slalom med fart gjennom tunell. Gå slalom på signal fra fører. Gå slalom med fører i forkant – som gradvis øker tempoet fra å gå, trippe til å løpe. Slalom med fører bak og belønning foran.
  • Et par av hundene øvde på serpentin og germanese handling på to hindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *