IvrigHund Julekalender 2015

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”IvrigHund Julekalender 2015″][vc_column_text]

I år hiver vi oss på og lager IvrigHund Julekalender 2015, julekalender for aktivisering med hund! Her vil det være en enkel kalender for aktiviteter du kan gjøre sammen med hunden din i hverdagen. Hunder trenger fysisk og mental aktivistering i hverdagen. Hunder  behøver å bruke kroppen og de små grå, slik kan de få ut overskuddsenergi, harmoni og en god relasjon til deg som eier. Håper du og din hund får en leken desember! 🙂

Oppdatering 2017: Kalenderen ble tilbudt uten kostnad i 2015. Vil du ha tilgang på julekalenderen i 2017 kan du melde interesse her.

Originalt innlegg fra 2015 her:
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Hvordan delta på IvrigHund Julekalender 2015″ font_container=”tag:h3|text_align:left”][/vc_column][vc_column][vc_btn title=”Følg IvrigHund på Facebook” color=”violet” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIvrigHund%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][vc_btn title=”Delta på IvrigHund Facebook-arrangement” color=”violet” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F148292442193962%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][/vc_column][vc_column][vc_btn title=”Meld på IvrigHund nyhetsbrev” color=”violet” link=”url:http%3A%2F%2Fivrighund.com%2Fnewsletter%2F|title:IvrigHund%20nyhetsbrev|”][vc_btn title=”Les IvrigHund Julekalender 2015 bloggen” color=”violet” link=”url:%2Ftag%2Fjulekalender%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Om aktivisering av hund” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]Hunder har gjerne behov for fysisk og mental stimuli i tillegg til den daglige turen. Hunden får aktivisering i ulike former: på tur, hjernetrim, mosjon, agility, lydighet, rally lydighet, bruks, spor. Et av hverdagsyldighetens viktigste innslag er mental aktivisering, da får hundene hjernegymnastikk og må bruke de små grå. Det viktisgte er ikke å gjøre øvelsen riktig, men at du og hunden jobber sammen som et team. Hunden lærer mye også mens den lærer og det er utfordringen som tar engergi!

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Fem tips til aktiviseringstrening med hund” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]

  1. Still timer på 2-5 minutter og ta pause!
  2. Legg opp til at hunden skal lykkes.
  3. Øk vanskelighetsgraden gradvis.
  4. Ha gjerne et belønningsord og gi hunden en skikkelig god belønning i det den gjør øvelsen riktig.
  5. Tålmodighet: ha litt is i magen og la hunden forsøke å finne ut av utfordringen selv.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_custom_heading text=”Fem om dagen: aktivisering for hund” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]

  • Problemløsning: Gi hunden en oppgave den kan løse, her får de brukt psykisk energi.
  • Nesearbeid: La hunden få utnytte snuten og den gode luktesansen ved å gå spor eller søke,
  • Kontakt/ samarbeid: Løs oppgaver sammen med hunden, tren kontakt og triks hvor dere begge må bidra.
  • Balanse/ kroppsbeherskelse: Hunden kan som oss trene opp balansen, dette kan gjøres ved å utnytte natur og miljø.
  • Fysisk mosjon: Hunden liker ofte godt å utfolde seg fysisk. Gå, løpe, jage, hoppe, dra, bære.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Følg IvrigHund på Facebook” color=”violet” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIvrigHund%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][vc_btn title=”Delta på IvrigHund Facebook-arrangement” color=”violet” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F148292442193962%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][/vc_column][vc_column][vc_btn title=”Meld på IvrigHund nyhetsbrev” color=”violet” link=”url:http%3A%2F%2Fivrighund.com%2Fnewsletter%2F|title:IvrigHund%20nyhetsbrev|”][vc_btn title=”Les IvrigHund Julekalender 2015 bloggen” color=”violet” link=”url:%2Ftag%2Fjulekalender%2F|title:IvrigHund%20julekalender|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kilder: IvrigHundAmokk, Anders HallgrenAnniken og ScottsBergfruens kennelBra! Hundetrening, Canis Aktiviseringstips, Canis Godbitssøk, Canis ApportCarpe momentum, DogpointDyrenett, Eva Bodfäldt, Fjellanger, Fuglehundens verden, GilabbGoodDog CenterHundenHundens UtbildningsakademiHundesonen, IngeridInger Handegård,Kennel Cemille, Lundqvist Hundeskole, Malis dagbokMaria BrandelNorsk agilityforeningPositiv HundetreningSiv Svendsen, Skoy Hundeskole, SmellerSpesialsøkTek fotoTeknisk Ukeblad fotoVikfoto,  Wikipedia: Agility.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *