Fri ved fot utfordring dag 4-10

Har endelig fått lastet opp filmene fra Fri ved fot øktene =). Sist uke gikk til å være observatør på kurs, lete etter en venninnes hund som forsvant og heldigvis kom til rette igjen, delta på kurs og være syk og fantastisk imponert over den snille vofsen som slappet så fint av.

Penny Fri ved fot Planken | IvrigHund.com
Penny Fri ved fot Planken | IvrigHund.com

På kurset med GiLabb hadde vi en uoffesiell konkurranse: Fri ved fot.

Når vi gikk ut for å starte var jeg opptatt av fokus, og var glad på vei ut til konkurransen, ja for som andre utfordringer har sagt, så skal det være gøy å trene hund, og det var det (hvertfall den dagen).

Kjørte to korte og en lang, det vil si belønnet etter få skritt to ganger på rad, og så forlangte jeg litt mer før jeg belønnet (da med leke). Var obs på å klikke i vendingene og å belønne at hun kom opp igjen på siden. Prøvde gå med rak rygg. Utrolig nok, vant vi konkurransen!

Det var mange flotte deltakere, og det er mulig bare en liten “fillekonkurranse”; men jeg ble så overlumpet, glad og rørt at jeg tror jeg virket litt uanfektet.. Treningen har gitt fremgang!

Tilbake til Fri ved fot utfordringen fra Amokk:

– Legger ut filmene fra økt 4-10 ca. i den rekkefølgen vi gjorde dem. Mottar gjerne tips og kommentarer!

Økt 8 Rygge fra fører:

– Føler litt stuck på 3-4 skritt. Men hun jobber og tar tydelig valg om å tilby det som frivillig adferd. Mottar gjerne tips om disse berømte ekstra stegene. Gikk noe mer mot henne enn det som var planen.

;

Økt 4 Rygge med fører
– Litt for mye på en gang for oss begge, omvendt lokkingen ble mindre vellykket, og hun setter seg fort ned. Forsøke mer på å belønne ned og bakover, uten å få henne i sitt. Rygge med vegg går et par skritt, men uten blir det mye sitt.

;

Økt 6-7: Venstre og høyresvinger

– Du å du, fotarbeid! Krevende å få henne inn i posisjon, og klikke og belønne på rett sted. Må bli flinkere på å belønne som borrelås ned fra siden (kanskje en tanke bak kneet) men også i bevegelse fremover.

;

;

Økt 9-10: Sideforflytning forberedelser og Gå planken med fører

– Her må jeg ærlig innrømme at det ble mer fokus på å få bevegelse, enn å få riktig plassering, justerte litt tanker underveis. Hun kommer mye forran (mulig også fordi godbit ble servert fra høyre hånd). Høyre side ser ut til å gå lettere, vi har trent mindre kasse/boks på den siden, mulig det har en sammenheng. Ble også her mye å tenke på. Har en teori på at jeg kanskje bør belønne mer motsatt side av den veien vi går, iom. hun blir gående skjevt? Fikk en glup ide om å belønne å gå fot på planken og rygge på planken, det vil muligens gjøre det mer forvirrende så tror vi lar detvligge til evt. Tilbakemeldinger. Trenger trening og veiledning i fornuftig, og rettferdig kriteriesetting. Mye som skal læres :).


Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © IvrigHund.com © K.
Kilde/Inspirasjon: Amokk.no

One thought on “Fri ved fot utfordring dag 4-10”

  1. Kommentar fra J-S: Tror kanskje jeg ville ventet med sideforflytninger til Penny har posisjonen litt mer i ryggmargen… På rygge videoen så pass på at du står stille når hun rygger. Ellers kan plasseringer jobbes med gjennom gjennomtenkt belønningsplassering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *