Fellestrening: lydighet

I dag har vi (5 eiere, 5 hunder) vært 3 timer på koselig lydighetstrening / sosialt treff.

Startet med litt grunnleggende “kontakt“, Penny var i himmelen for hun fikk være “demohund” for kontakt og klikker-innlæring i dag, så masse godbiter å momse. Vi er selv i innlæringsfasen på å prøve ut klikker, så vi lærte vel mye selv! Ser Penny prøver å tilby adferder, og det er morro!

Album: Fellestrening

Rute/Kjegle: I går trente vi på pote/targetingskål så det første Penny gjorde når hun løp bort til kjegla var å trampe/pote på den. Prøvde etterhvert å utvide avstand, ståtid og flytte kjegla, men brukte foreløpig ingen kommandoord. Jeg var egentlig på vei til å avslutte øvelsen, og gikk et godt stykke vekk da jeg oppdaget Penny i “perfekt” stå, over tid, ved siden av kjegla. Da fikk hun “jackpot” og full baluba! : )

Med mange hunder til stede var det fritt for å prøve fellesdekk, kortet ned tiden endel siden det var lenge siden sist, men Penny var flink prinsesse og lå på plass, men brøt en gang og er litt vel ivrig (dvs litt tidlig ute) i oppsitten, det må vi jobbe med!

Fikk litt tips til fri ved fot og har nå fått en ukesutfordring: tren fri ved fot!! *Hjelp* Tips mottas så gjerne!

En kort liten “hold fast”økt med tau-leka for Penny og jeg, før alle hundene fikk løpe bajas og kose seg! Det var gøy å se både gamle kjente og stifte nye bekjentskaper i dag. Håper vi treffes igjen!

Hundene på treningen: Vicky (Aussie), Kelly (Papillon), Luna (Papillon/Pomeranian), Penny (Cavalier) og Goldie (Golden Retriever)

Momenter i treningen

  • Kontakt
  • Kontakt med klikker / klikker “innlæring”
  • Rute / kjegle
  • Fri ved fot
  • Fellesdekk
  • Hold fast
  • Leke bajas!

Album: Fellestrening

Lukke skuff

For noen dager siden så jeg en video med en eier som shapet inn at hunden skulle lukke en skuff. Fra før har vi øvd på at jeg peker på en åpen skuff og sier “lukk“, men dette var helt klart en utfordring og en tålmodighetsprøve! Åpnet skuffen og satt meg ved bordet og ventet..

Kikket hun tilfeldigvis mot skuffen: belønning, og slik holdt det på en stund, Penny ble rastløst og prøvde tilby ligg/sitt og da ventet jeg henne ut eller fikk henne opp på bena igjen. Plutselig gikk hun både ett, to, og tre steg mot skuffen og fikk sin belønning. Så var snuta på skuffen, og labben!

De første gangene hun dyttet var det liten kraft, men hun fikk godbit, så økte jeg kriteriet sakte men sikkert at skuffen skulle lenger inn, og til slutt fikk hun ikke godbit før skuffen “smalt” inn. Da var det masse ros, prøvde åpne skuffen to ganger til, og siste gangen så jeg helt klart at hun brukte mer krefter på å dytte skuffen inn så langt som mulig. Tålmodighetsprøve som sagt, men Morro!

Album: Fellestrening

Goldie © K
Goldie © K
Penny og Kelly © K
Penny og Kelly © K
Luna © K
Luna © K
Koser med Goldie (Takk til Julie) © K
Koser med Goldie (Takk til Julie) © K
Penny ©
Penny ©

Album: Fellestrening

Takk til fotografen Julie og treningsfeller for at dere tok mange bilder. Copyright K. Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *