Plan: Canis klikkertrenerutdanning

Vi har meldt oss på  Canis hundeskoles klikkertrenerutdanning 2012!  Kurset handler om klikkertrening i teori og praksis, forming av nye adferder, grunnferdigheter, kriterier, planlegging, stimuluskontroll, baklengskjeding og mye mer! Gleder meg, og er høyst spent!

Kursbeskrivelse:

Dette kurset er et unikt tilbud til deg som virkelig vil bli “rå” på klikkertrening. Kurset går over 4 helger jevnt fordelt over hele året og gir deg en meget grundig innføring i klikkertrening, både i teori og praksis.

KLIKKERTRENING TRINN 1

Første helg på kurset legges det størst vekt på å forme fram nye adferder. Du lærer å bruke fri-shaping og targeting for å forme fram nye adferder hos hunden. Du får også en grundig innføring i grunnferdighetene, positiv og negativ forsterkning og de 4 hemmelighetene for å bli en supertrener.

KLIKKERTRENING TRINN 2

Andre helg på kurset legges det størst vekt på å lære å sette riktige kriterier i treningen. Sentrale temaer er 80%-regelen, loggføring av trening og å lage gode kriterieplaner. I tillegg fortsetter vi treningen på grunnferdighetene som vi begynte med første helg. Vi går også gjennom forskjellige innlæringsteknikker og strategisk levering av forsterker.

KLIKKERTRENING TRINN 3

Tredje helg er hovedtemaet stimuluskontroll – hvordan lære inn sikre kommandoer. Vi går gjennom de fem trinnene for å få full stimuluskontroll på adferd, og kjører flere praktiske øvinger på dette. Du lærer også å veksle mellom stimuluskontroll og frivillig adferd. I tillegg vil du denne helgen lære om Pavlov som alltid sitter på skulderen din. Mellom den tredje og fjerde helgen skal du også jobbe med en skriftlig hjemmeeksamen.

KLIKKERTRENING TRINN 4

Hovedtema for den fjerde helgen er baklengskjeding – et meget sentralt tema når man klikkertrener. Vi jobber i praksis både med kjeder som styres av kommandoer og “miljøsignal”.
Pensumbøker:

  • Klikkertrening for din hund
  • Lydighetstrening i teori og praksis
  • Ikke skyt hunden
  • Målrettet Miljøarbeid
  • Anbefalt: Fra valp til stjerne
Ilustrasjon: Klikkertrening. © IvrigHund.com © K
Ilustrasjon: Klikkertrening. © IvrigHund.com © K

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © K.

2 thoughts on “Plan: Canis klikkertrenerutdanning”

  1. Så morsomt =) Vurderer å melde meg på dette jeg også =)

  2. Er veldig spennende, du får melde deg på =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *