Stoler!

I dag har vi trent lydighet og agility ferdigheter. Penny “fattet” (endelig) litt hva stoler gikk ut på,  håp!
Vi trente i regnvær denne gangen, i begynnelsen var det fint vær, men helt på slutten plasket det ganske godt, så det var hærlig å se at Penny jobbet likevel. Byttet på å belønne med godbit, ball i snor og tennisball.

Prinsessen er ikke glad i regnvær, og vi må jobbe med  “sitt” på våt bakke (og enda mer fart i øvelsene), antar det er mer trening, og enda bedre godbiter/belønninger som kan gjøre susen her. Tips mottas gjerne, med takk!

Vi måtte være kreativ når det gjaldt å lage “hinder” til fremmadsendingen, så la ned en sammenslått stol mellom to biler som sto parkert, og voila’ så fikk man vegger og pinne.

Prøvde på Fram med to skåler, hun var noe usikker på returen, og prøvde tilbake til nærmeste skål et par ganger, men ved å være mer nøye på å vise at det lå godbit begge steder, og rose og belønne masse, forsto frøkna ganske kjapt hva hu skulle.

Momenter i treningen

Penny klar for stol-trening © K
Penny klar for stol-trening © K
Kontakt
– To korte økter, første økt med klikk og godbit, andre økt med tau-ball, kontakten kom fort og godt.
Fram med en skål
– Sendte Penny fram til en skål, slik at hun måtte hoppe over “hinderet”, var flink til å stå å vente.
Fram med to skåler
– En skål på hver side av “hinderet”, sendte fram til en og belønnet, og sendte tilbake igjen og belønnet der.
Ut rundt en stol
– Sendte “ut” fra alle sider, og hun løp rundt, økte avstanden forsiktig. Gøy å se fremgang.
Ut rundt en stol og to flasker
– Satte “stolene” på rekke (igjen, kreative hindere) og sendte rundt de forskjellige fra ulike sider og sikk-sakk mellom, gikk fra “ut” rundt en flaske,  til to, og siste runden løp hun rundt alle tre, og da sa vi oss fornøyd!
Ut rundt “flaskehinder”
– En kort økt: Satt to flasker vedsiden av hverandre, for å symbolisere stolper på et hinder. Sendte “ut” mellom flaskene. Først løp hun rundt begge to (en stor sirkel), men fremdeles gjaldt det å løpe rundt en flaske av gangen.  Belønnet med å sende ball avgårde, det var gøy det!
Penny klar for stol-trening © K
Penny klar for stol-trening © K

2 thoughts on “Stoler!”

  1. SÅ flinke dere har vært ! Gikk spor i formiddagen, og så jobbet jeg resten av dagen 🙁 Vi må trene stoler sammen snart, for vi får det fortsatt ikke til!

  2. Det gikk overraskende bra, hadde planlagt kun en stol = P Må jobbe masse mer, men det så hvertfall litt lysere ut i dag. * Bank i bordet* Men, å øke avstand riktig er vanskelig!
    Vi må få trent det sammen, har hatt og har en veldig travel uke, men vi finner nok et sted en dag : ) Gøy med spor da! Hørte rykter om at Coder’n gikk langt!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *