En super kurskveld!

I går tror jeg alle på kurset var storfornøyd, alle hundene jobbet godt, og jeg fikk noen overraskelser. Vi prøvde rygge ordentlig for første gang og hadde en super fri ved fot økt!

Dette er noen av øvelsene vi gikk gjennom på gårsdagens kurs hos GiLabb.

  • Kontakt: Gikk baklengs og fikk halv-frivillige dekker.
  • Konkurranse Dekk under marsj: Først: Hjelpe med å peke. Så gøtsa jeg og sa “Ligg” mens jeg gikk bakover, hun LA seg! Repeterte 3. ganger. Må passe meg for å ikke stoppe opp i det hun legger seg. Overhappy over å få dekk.
  • Rygge/bakpartskontroll: Gikk mot Penny, slik at hun “måtte” gå bakover. Klikk og belønn for det minste steg. Klikket ufrivillig noen snurrer, så måtte fokusere på bakbena. Fikk etterhvert antydning til frivillig rygging ved bare å gå et halvt skritt frem!
  • Fri ved fot x 2 økter: Stort skritt “ut i den skumle verden”. Hold kjeft, henda bakpå ryggen og gå. Pass på å klikk og belønn i så rett posisjon som mulig og ros. Prøvde forskjellige hastigheter og vinkler. Har hatt noen korte korte økter til nå med fri ved fot med klikker selv, men dette var over all forventning.
  • Lek!
  • Stå: Belønne for at hun stiller seg opp, og for å bli stående.
  • Lære å gi kjøttbolle: Mange ting som må læres i denne verden, jeg syns det var så tungvint å måtte bryte av biter, da blir det mye å tenke på for meg på en gang, så instruktøren tok seg 1. minutt, til å vise at man kan skvise kjøttbollen, og dytte frem godsakene. Om det blir noen uforutsette “jackpots” underveis får så være.

Les flere innlegg om grunnferdigetskurset.

Takk til Julie for bildet. Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *