The 5 Minute Formula for a Brilliant recall

Har meldt oss på “The 5 Minute Formula for a Brilliant recall“, et online kurs som handler om relasjonsbygging og lek, korte økter, treninger, innkallinger, agility, lydighet, kvalitetssikring, planlegging, evaluering, verdiskapning og mange nyttige verktøy med overførbar verdi. Til de fleste hundesporter får en håpe på.

Foreløpig vet jeg ikke så mye mer enn hva som er nevnt i introen, men er spent på fortsettelsen. Etter hva jeg kunne se, blir det 7 uker med 5 leker/verktøy per uke. Til nå har det vært to “Core” sesjoner – The Collar Grab Game og “The Call once Game“. Foreløpig går det fint å lese informasjon på engelsk, da eksemplene er illustrert med videoer. Spent på fortsettelsen!

Hva har vi kastet oss inn i!?

Kjenner jeg er spent og at det er mange sommerfulger i magen. Spent på hvilke leker og utfordringer som vil møte oss, og hvilket nivå øvelsene ligger på. Håper det er mulig å tilpasse øktene :). Heldigvis har jeg tilgang på øvelsene en god stund etter at kurset er over.

Superspent, skrekkblandet fryd! =)

Vil prøve å notere, filme og analysere innimellom, men det er ikke så mye som kan deles desverre, av hensyn til rettigheter. Tror det er snakk om at det vil komme en DVD etterhvert da =).

Linker: Brilliant Recalls, Say Yes Dogtraining, Susan Garrett.

Kort beskrivelse av to av “Core” (kjerne) lekene:

Game 1: The Collar Grab Game (“Grip i halsbåndet”)

Utstyr:  Bånd, godbiter, draleke, ulike miljøer til å gjøre opplæringen.

5 Minutters Formel: Utstyrt med hundens favoritt-belønning, berør halsbåndet / båndet alt etter som hvor sensetiv hunden er. Leverer en godbit. Varier og øk intensiteten sakte. Grip tak i halsbåndet og levere godbit mens du holder i det. Husk å se ann hunden. 3-5 grep før du bryter opp med lek.

Kan brukes i forskjellige anledninger: bygge driv (holde igjen), pauser i kurs (holde i halsbånd og invitere til lek etterpå).

Game 2: Call once game (“Tilkall én gang”)

Utstyr: Godbiter, ideelt 1-3 hjelpere, bånd og halsbånd.

5 Minutters Formel: Hver person har godbiter i lommen, gå til et lite og trygt sted (hage / stue).

5 Minutter  Trening: Start med å rop på hunden (kun en gang), ta i halbåndet og gi en godbit. Godbiten skal ikke være synlig før man har tatt i halsbåndet. 2-3 vellykkede tilkallinger før bytte av lokasjon.

Linker: Brilliant Recalls, Say Yes Dogtraining, Susan Garrett.

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © K.

8 thoughts on “The 5 Minute Formula for a Brilliant recall”

  1. Er veldig spent =) Som nevnt over er det desverre ikke alt som kan deles, av kildevernhensyn, men vil prøve skrive korte snutter innimellom.

  2. Spent! Desverre ikke mye som kan deles, av rettighetshensyn, men lærer mye!

  3. Heihopp! Måtte jo avårde og kikke når det var flere nordmenn som tar Recallers 🙂 Håper det blir veldig lærerrik!

    Mvh Ane & Rumpevrikkerne

  4. Hei, ville bare si at dette er en av de stiligste bloggene jeg har sett! Skal følge dere videre. Lykke til med treningen!

  5. Hei, så hyggelig dere ville inn å skrive, hvordan går det med dere og øvelsene? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *