“Vil ikke leke”..

Kom nett hjem fra en dårlig trening, kort oppsummert: “vil ikke leke”.

Observerbare faktorer: Småkaldt, småregn, underlag snø. To mennesker og en hund som tilskuere.

Prøvde å leke med ball på snor..

Hun låste seg helt, bare sto der og stirret på meg, ville ikke være med i det hele tatt. Prøvde alt fra å løpe, hoppe, rulle på bakken, overse, danse, kaste, dytte, trigge jaktinstinkt, lokke, lure, bytte (du må leke med denne for å få noe annet)… Hun ville nok ha godbit eller en annen belønning i stedet…  What to do? Hadde dette vært første gang, er det en ting…, håper virkelig ikke dette er toppen av et isfjell…

Dont wanna dont hafta

Et såkalt “dont wanna dont hafta” moment ifg.Susan Garrett.. Å bytte leke eller å bytte til godbit blir isåfall ikke rett (les egentlig ganske feil) i den situasjonen. Så hvordan kan en løse slike situasjoner? Ikke ønskelig at hunden skal kunne bestemme / shape frem den belønningen som (evt) ønskes!?

Tips?

Gå langt tilbake? Leke med alle mulige leker over alt? Leke over alt? Begrense antall leker? Leke opp en leke med å lokke/lure med den en uke? Som ei kommenterte, kan det ha blitt så viktig å leke, at det ikke ble noe gøy? Kan det ha vært bare en skikkelig dårlig dag? Evt. hvilke grep kan gjøres for å minske sannsynligheten for at dette skjer? (Leken var for øvrig ikke “til å dø for kul”, men den har blitt lekt med før).. Hvordan få en “fantastisk” leke?

Om du har et tips til en kul leke, en kul lek for å leke opp leken, råd, eller noe som har funket for deg, ikke vær redd for å gi lyd! Tar imot alle leke-tips! Link gjerne til filmer også!

— og nå tygde hun nett i stykker hjørnet på en bok… Noen ganger har man rett og slett ikke dagen….

(Skal prøve holde seg i tøylene og ikke slette dette innlegget)

Illustrasjons foto: Gilabb. Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © IvrigHund.com © K

2 thoughts on ““Vil ikke leke”..”

  1. Gjør det til noe gøy igjen! Forsøk å bare ta frem leker du vet hun vil ha. Spennende leker i utfordrende miljøer og litt mer kjedelige leker hjemme. I tillegg kan du legge inn en forventningslyd.Leker med kaninskinn eller en hale i snor bruker å være skikkelig motiverende for litt forsiktige hunder, eller andre lange leker med ekte pels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *