Privattime, uoffisiell debut, kurs og temakvelder!

Forandringer > lite tid til å oppdatere, men vi har vært med på mye spennende i det siste! Blant annet uofesiell debutt i lydighet i Telemarksappellen, privattime for Siv i Amokk, agilitykurs for Andrea Huseby hos Lydig.no, TEMAkvelder: innkalling og klikkertrening, “kjede seg dager” og turer med aktivisering på “nye” og gamle turstier i skogen, blant annet.

22.4.12 Privattime for Siv i Amokk.

Penny i skogen - © IvrigHund.com
Penny i skogen - © IvrigHund.com

Først må jeg bare bøye meg i støvet å si at Siv fikk til på ti minutter det vi har sliti med i lang tid: utgangsstilling på kloss!

Poenget er jo at hunden skal ta hele runder rundt klossen med to bakben på klossen og to bakben av for å komme inn på plass. Vi har vært “stuck” med to skritt fra meg altfor lenge.

Hva gjør Siv? Henter Penny, stiller seg motsatt av henne og Penny går hele runden rundt til riktig side, jeg trodde jeg skulle besvime, ærlig talt!

Som om ikke det var nok satt Penny som et fjell på tannvisning, “hva er problemet?” sa Siv, og helt ærlig er jeg usikker på om hun trodde meg da jeg sa det var en utfordring… Vi ville ha generell lekeinnspirasjon og fri ved fot øvelser også, og det fikk vi!

 • Lek – Sitt – Lek oppvarming
 • Fri ved fot: Belønningsplassering i glidelås ned fra benet eller litt fremfor, ikke ut på siden av henne.
 • Fri ved fot med vendinger, sakte vendinger, og belønn når hun tar kontakt rundt.
 • Utgangsstilling fra flere vinkler
 • Utgangsstiling / bakpartskontroll på kloss. Hånd i borrelås langs siden av benet, og skli som glidelås ned til Penny.
 • Bronsemerkeøvelser: Stå under marsj, og ekk under masj, innkalling fra sitt. Øvelsene gikk fint og Penny var med.

Lekse:

 • Tilby adferd > Lek
 • Se på meg > Lek
 • Kjede: Feks ligg under marsj, still opp i neste øvelse før belønningen kommer.
 • Utgangsstilling på kloss
 • Fri ved fot og belønningsplassering

Agilitykurs

Har vært på tre agilitykvelder til nå med fokus på handling/føring i agility hos Andrea, Lydig.no.
Andrea er positiv, sprudlene, tar imot spørsmål, tar seg tid til å forklare og vise, og flink på å oppsummere agilityøkten og dra frem det positive. Jeg ville prøve et agilitykurs som gikk over flere uker, merker både Penny og jeg får kjørt oss med nye handlingsmetoder, nye og få kursdeltakere, nye ord og råd og mye nytt!

På de tre øktene til nå har vi bla hatt:

 • Oppvarmingstrening: Viktigheten av å varme opp, deg og hunden godt. Løpe, få fokus, ta vendinger, snuse på området, massere. Viktig å “gå ned” etter en økt, og massere da også.
 • Slalomoppstart: Føre båndet på hver side av pinnene. Prøvd med både leke og mat i enden som belønning.
 • Klasse 3 kombinasjon: Første kurskveld klinte vi like gjerne til med en klasse 3 kombinasjon, bestående av tre hinder.
 • Hinderkombinasjon: med tre hinder + tunnell.

Uofisiell debut i Telemarksappellen

Jeg var desverre veldig nervøs, og vi har fått trent lite lydighet i det siste. Vi skulle prøve oss på appellmerke i lydighet. I stedet valgte jeg å gå over til belønning halvveis for å få mer driv, og mer positivitet, og endte på 141,5 poeng, en 8ende plass av 9 startende. Penny tok seg opp ut i programmet. Når jeg ser på poengscoren i etterkant så var det ikke så værst til debutt å være.

Vi fikk skryt for at jeg jobbet med henne i overgangene, og hadde en fin innkalling og enkeltdekk. Jeg er stolt av at vi klarte mange av øvelsene, og at Penny tok seg opp og jobbet godt. Vi trenger å jobbe på mye, men først og fremst fri ved fot og utholdenhet.

Øvelse Poeng Kommentar
Tannvisning 5 Reiste seg når dommeren kom bort. Blid som alltid
Lineføring 5 Lineføring var “sådær” og da den er limet i mange øvelser, ble de treige.
Dekk fra holdt 5 I neddekket var ordet “ligg” glemt, og det var her jeg gikk over til belønning.
Inkalling fra sitt 8 Hun kom litt langt bak meg på innkomsten, men veldig fin fart
Stå under marsj 7,5 Fin stå, men hun snudde seg når jeg gikk tilbake, lenge siden det har skjedd
Enkelt dekk 10 Så stolt av Penny vofs der hun lå, publikum på siden, bjeffende hunder og det hele.
Helhet 10
Totalt 141,5

TEMAkvelder

 • Innkalling: Blid og motiverende kursholder.Viktigheten av å belønne valget av å gi deg oppmerksomhet, selv om det kommer noen forbi / forstyrrer. Ha valpeinnkalling innimellom som inspirasjon: La noen holde hunden, løp og rop, belønn når hunden kommer til deg. Husk å belønne underveis for innkallinger på tur, og ikke sett hunden i bånd hver gang du kaller inn.
 • Klikkertrening: Engasjerende og motiverende kursholder. Hva klikkertrening er og ikke er. Selvsagt er det regler, og selvsagt er det brannslukning, men det handler om å legge til rette for at hunden har størst mulig mulighet til å lykkes.
  – Hva skal hunden gjøre? Mange sier at hunden skal ikke hoppe, en bedre innfallsvinkel kan være: hunden skal sitte. Handler om å stille de riktige kravene, med rett belønning og belønningshyppighet. Bruk av forskjellige forsterkere, godbit, leke, tisseflekk..
  – Innlæring av klikker: Klikk og godbit (fordi det går raskere). Klikk for håndtuch.
  – Vi klikket for berøring av stolpe og raske sitter.

Skogsturer med med aktivisering

Vi har gått på nye og gamle stier, og hatt aktivisering på skogsturene i det siste. Opp, ned, over og under stubber, innkallingstrening og godbitsøk.

Penny i skogen - © IvrigHund.com
Penny i skogen - © IvrigHund.com

Har både bilder og videoer, men får ikke lagt dem inn nå. © IvrigHund.com

2 thoughts on “Privattime, uoffisiell debut, kurs og temakvelder!”

 1. Gratulerer med flott debut i lp ringen:) Kunne ønske at jeg var like flink som deg som klarer å gå en konkuranse selv om du blir fryktelig nervøs. Der velger jo jeg den enkleste løsningen og la være å gå….Du er dyktig i det du gjør,så stå på! Høres så moro ut med ag kurs hos Andrea Huseby.Hun er jo så flink ,jeg har sett henne mange ganger på ag stevner og hun er alltid så blid og hyggelig.Jeg visste ikke at hun holdt egne ag kurs. Kos dere videre med alt det dere gjør sammen,flinke jenter er dere:):) Klem fra oss

 2. Tusen takk for veldig hyggelige ord! 🙂 Velig hyggelig å høre! Dere er flinke, stå på! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *