NKK Bø Agilitystevne: Hopp debut

Vi har debutert i Agility hopp (Klasse 1 small – eller liten som det heter i Nkk) på NKK Bø. Er strålende fornøyd med dagen!

Cavalier Penny - Agility - NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Cavalier Penny – Agility – NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com

Under briefingen var noe av det første jeg lot merke til at jeg faktisk så linjene i banen, dvs det faktum at det var få rette linjer i banen. “Alle” hadde sagt hvor mye lettere klasse 1 baner er enn det man har på trening, men rundt meg hørte jeg mange kommentarer om at banen var vanskelig – grisevanskelig faktisk.

Å da tenkte jeg faktisk at jeg var glad for at jeg ikke “visste bedre” at min oppgave var å løse banen jeg hadde fått, og at jeg ikke kunne sammenlikne den med andre konkurransebaner, og i så måte hadde lite grunnlag for å si noe om eller grue meg noe for om banen var vanskelig eller ikke – sånn rent bortsett fra common sence, for jeg så det var mange svinger i banen. Synes også det faktum at jeg stilte meg forran de to første hindrene og prøvde finne en rett linje til pølsa og ikke så den, illustrerer noe av banen.

Folk rundt meg spurte om jeg grudde meg, og det gjorde jeg! Det har jeg gjort i flere dager. Vært usikker på om vi er klare, om det var urettferdig – når avgjørelsen om påmeldingen falt tenkte jeg “det er ca 40 sekunder”. Men før startstreken var jeg mer spent-nervøs, egentlig litt udefiberbar.

Penny - Agility Hopp KL1 NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Penny – Agility Hopp KL1 NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com

3 hunder, så var det vår tur. Tok Penny med meg til første hinder og hun satt seg, litt nærmere enn jeg hadde tenkt på briefingen, klipset av båndet sa vent, tok et halvt skritt vekk og kikket opp på banen og på Penny – hun så sikker ut. “Gå” – vi var igang! Over to hindere rett frem, og inn i pølsa, jeg løp frem til neste hinder, og ble stående å vente. Ånei, hadde hun løpt ut? Men nei, der kom hun, presset seg som en klump gjennom duken.

Over et hinder, fremforbytte, over hinder, og ut rundt vingen på neste nede til høyre i banen, tilbake til hinderet vi kom fra, rett frem og ut rundt vingen på neste nede til venstre i banen, over to hinder, bankbytte inn i tunnel (føltes strålende), gjennom hjulet og sving mot venstre over hinder, fremforbytte og frem to hinder, skarp sving til venstre til slalomen (to meter hørte jeg noen sa).

Under briefingen hadde jeg bestemt meg for å kjøre sikk-sakk med armene til slalomen, selv om mange ville gremmes, for slalomen er under innlæring. Ut rundt hinderet dempet jeg farten inn i slalomen, kanskje ikke sjakktrekk, hun gikk inn feil pinne. Et brøkdel av sekund tenkte jeg “nei, skal vi løpe forbi å diske, vil jo ikke ta ifra henne motivasjon?” før jeg kom på hva noen sa før jeg gikk inn – gi slalomen minst to sjangser! Pinne for pinne manøvrere vi oss fremover.

Vel ute av slalomen var jeg lettere fortumlet over at den var feilfri og bakbyttet der jeg hadde tenkt å fremforbytte over et hinder. Neste hinder var litt til høyre, jeg gikk på innsiden og Penny løp over hinderet nede til venstre og i mål! Strålende fornøyd jublet vi, og jeg lurer på om vi fikk applaus!
Så på de andre klassene før vi fikk servert nydelig hjemmelaget pizza mens vi satt og sløvet i sofaen, luxus!

Resultat: 5 plass av 6 plasserte. 5 feil (slalominngang). Tid 51.53. Standardtid 41.sek. Antall startende: 10.
Dommer: Stein Ole Nergaaard
Er så utrolig glad for den starten vi fikk. Fineste Penny vofs! 😀 <3

Film: YouTube

Takk til Kristina med Bøster for film!

Penny - Agility Hopp KL1 NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Penny – Agility Hopp KL1 NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com

For en ny deltaker i agilityringen skulle jeg ønske meg en digital tavle med startnummerne/oversikt over klassene (det var riktignok lister og en pc ved inngangen til banen), og tidsforskyvninger, vi ventet ca 1t 10 min ekstra, som visstnok er (mye) mindre enn det kan være. Kanskje til og med en app?

 

Cavalier Penny - Agility Hopp KL 1 - NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Cavalier Penny – Agility Hopp KL 1 – NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Cavalier Penny - Agility Hopp KL 1 - NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com
Cavalier Penny – Agility Hopp KL 1 – NKK Bø 23.2.14 © IvrigHund.com

Det er ikke tillat å kopiere eller bruke innhold uten min tillatelse. © IvrigHund.com

2 thoughts on “NKK Bø Agilitystevne: Hopp debut”

 1. Heisan!

  Gratulerer med en glimrende start. 🙂
  Spørsmålet mitt er hvem var dommer. Norske dommere lager det jeg kaller logiske baner mens de som kommer fra europa har for oss litt vanskelige bare selv i klasse 1, litt sånn hva jeg kaller ulogiske baner hvor du ikke ser det du sier rett linjne eller lignende……

  Men det er mere vi som handlere som er nervøse som gjør litt feil i banen med føringen. Jeg har flere disker enn jeg har plasseringer så at dere fikk en flott femte plass i første løp skal du virkelig være stolt av.

  Igjen gratulerer.
  med hilsen Bamse og Hilde…

 2. Hei, tusen takk for gratulasjon, oppdatert innlegget nå, Stein Ole Nergaard var dommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *