Agility: Slalominngang

Vi har gjenopptatt treningen fra høst: Slalominnganger!

Vil ikke slalompinnene i bakken får vi bruke flasker!

Prøver i en treningsøkt alltid å fokusere på at om flaske 1 er pinne 1 skal hun alltid ha venstre skulder mot pinne 1, og høyre skulder mot pinne 2, uansett hvilken vinkel hun kommer fra. Belønningslinjen er den samme for en økt. (OH, fancy ord på gang, den linjen jeg vil hunden skal løpe kaster jeg belønningen)

Så kommer mitt spørsmål, vi trener inngangstrening fra alle vinkler, med flaskene stående på en måte.

Hvis jeg neste dag/neste treningsøkt bestemmer at gårsdagens flaske 2 er dagens nr 1, slik at belønningslinjen blir motsatt vei, forvirrer jeg både hunden og meg selv,  eller blir det riktig?

Eller er det lurest å vente til f.eks 4 pinner før jeg trener slalomen motsatt vei?

Penny ser for en gangs skyld ut som et monster ;).

—-

Opppdatert med noen kommentarer: Det er enklest for både hunden og meg at pinne 1, er pinne 1 og belønningen er i samme retning for flere økter. Det er veldig viktig å kjøre samme retning hver gang, og belønne på samme linje i hver eneste repetisjon, hver eneste økt, gjennom hele innlæringen. (Ingerid.no). Om vi øsnker å trene motsatt vei, er det lurest og flytte treningsplass.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *