Inspirasjonsforedrag: Aldri god alene

“Aldri God Alene”, et inspirasjonsforedrag med Dag Erik Pedersen. Det er den enkle historien om å tenke annerledes i livet, og et lynkurs i å snu negative tanker til å bli positive, men det handler like mye om hvor viktig du er for laget ditt og hva egentlig din jobb betyr.

Historien starter med den lille gutten som ble sist i alle sykkelritt, ble kaptein på verdens beste profflag og vant mange profesjonelle sykkelløp, alt er mulig!

I fjor fikk han selv merke konsekvensene av kreftsykdommen, da han mistet fem av sine nære venner.

Du får også høre at kroppen til Signe Martini, en av Vardens kandidater til Telemark Tours, har fått et lite sjokk etter endringer i kosthold og fysisk aktivitet.

Pedersen er opptatt av målsetting, og av det å snu negative opplevelser til å bli positive.

De viktigste temaene er:

 • Hva gjør jeg for å bli den optimale lagspilleren på mitt lag?
 • Hvordan skal jeg tenke når arbeidsmengden dreper meg?
 • Hvordan skal jeg lære meg å sette mål?
 • Hvordan skal jeg øve på å snakke positivt til meg selv og andre?
 • finne forbedringer
 • å være handlingsrettet
 • bli stadig litt bedre
 • skapte entusiasme og glød
 • utvikle “ut av køen”-tankegang
 • snu det negative til egen fordel
 • levere kvalitet

Om foredragsholder:

Dag Erik Pedersen er en av Norges beste syklister gjennom tidene, med en 12 år lang sykkelkarriere og 43 proffseire bak seg. I dag er han imidlertid mest kjent som en av NRKs største profiler. Han har lang fartstid fra sporten, både som anker og reporter, og ikke minst som programleder for seersuksessen Mesternes Mester.

Dag Erik Pedersen var profesjonell syklist i perioden 1982-1991. Han har blant annet tre etappeseiere i Italia rundt og ble nummer 4 i VM fellesstart i 1981. I Norge syklet Dag Erik Pedersen for blant annet Grenland SK, Larvik SK og Birkenes IL.

Etter at han la proffkarrieren på hylla, begynte han å jobbe som journalist, og siden 1996 har han vært i NRK. Han har blant annet ledet sommer OL-sendinger i 2000, 2004 og 2008, vinter OL-sendinger i 2002 og 2006 og VM-sendinger fra skiskyting, nordiske grener og skøyter. Han har også kommentert sykling for kanalen. I tillegg har han ledet den store TV-aksjonen i to ganger.

Hele 4 ganger er han kåret til årets programleder i kategorien nyheter og sportsprogramledere i Norge. I 2008 ble han dessuten utnevnt til ambassadør for fremmedspråk i Norge som en del av den europeiske kulturprisen. Han har nemlig gjort seg bemerket for å være svært språkmektig. Foruten norsk, snakker han flytende engelsk, nederlandsk, tysk, italiensk, fransk og spansk.

Dag Erik begynte sin foredragskarriere i 1997 da han måtte hoppe inn for å holde et foredrag for sin mentor Frank Beck som han dobbeltbooket en jobb for. Frank Beck var en av de største på foredragsarenaen i Norge på 90-tallet.

Det ble en grufull opplevelse for Dag Erik. Etter 3 minutter visste han rett og slett ikke hva mer han skulle si. Han bestemmer seg for aldri å gjøre det igjen før han kan gå på scenen å snakke om noe han virkelig kan stå for, noe folk kan ta med seg videre i sine liv. Og slik ble Aldri God Alene skapt.

Dag Erik Pedersen holder for det meste foredrag i Norden, men med en økende etterspørsel fra andre land i Europa. Foredraget har hittil fått fantastiske tilbakemeldinger.

Tirsdag 6. mai kl. 19.00. Kr 200,- (100,- medlemmer). Alle inntekter går til Kreftforeningen

Link: Ibsenhuset, Stamina HOT, www.athenas.no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *