Året 2015

Året 2015

Året 2015 har som årene før inneholdt utfordringer, gleder og lærdom! Penny har deltatt på agility, agilitykurs og agilitystevne, tok opprykk i agility 1 og hopp klasse 1 og startet i klasse 2.

Cavalier King Charles Spaniel Penny 5 år! portrett |© IvrigHund.no © IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny 5 år! portrett |© IvrigHund.no © IvrigHund.com

Laget tok 2 napp til NM 2015 og har kvalifisert seg til NM 2016! Vi har også snust på spesialsøk og rally lydighet. Penny fikk agilitychampionat i hopp 1, hopp 2 og agility 1 med tittelen AGI AGHI AGHII!

Januar

Januar startet med agilitystevne i Langesund, Penny fikk en 11 plass første dagen og 3. plass i klasse 1 hopp med napp! Dommere var Gondola Guttormsen og Jurgen Smith. Deltok på lag begge dager. Ridehall lot oss trene agility opptil. 2 ganger i uken. Penny og jeg deltok på Spesialsøk effektive søk med hund hos Dogpoint hvor teori og praksis for spesialsøk ble gjennomgått. Penny fikk lære seg en lukt i plattform, samt rom og objektsøk. Senere i måneden lærte jeg mer om nesearbeid av Frank Rosell: forskningsforedraget en nese for alt.

Februar

Portrett Cavalier King Charles Spaniel Penny | Agility agilitystevne Hove Arendal våren 2015 | © IvrigHund.com © IvrigHund.no
Portrett Cavalier King Charles Spaniel Penny | Agility agilitystevne Hove Arendal våren 2015 | © IvrigHund.com © IvrigHund.no

I februar startet vi på NKK i Bø, et stevne som ikke gikk helt veien. Vi fikk likevel med oss en 5. plass i hopp 1. Senere i måneden var det motivasjon og mestringsforedrag for mentaltrening. Vi fikk trent både agility og rally lydighet. Cody var på besøk en helg og idrettsutøveren Penny fikk massasje.

Mars

På stevne i Drammen gikk vi både agility og rally lydighet. Penny fikk 2 x 8.plass i Agility 1, og 4. plass i hopp 1, laget tok en 7. plass. I rally lydighet fikk vi 2 x disk, ett sitt og løping ut av banen fra godkjent bane! Måneden ble avsluttet med temakveld gåtur med retrieverklubben.

April

I april var vi på agilitystevne både i Tønsberg og Arendal. I Tønsberg tok Penny en 10. plass og 1. plass med napp i hopp 1! I Arendal ble det 2 x 11 plass og en 4. plass i agility 1! Laget tok 1. plass og NM napp i Tønsberg og 2. plass med NM napp i Arendal! Jeg deltok på webinar, foredrag om mental trening, vi var deltakere på smeller-trening og observatør på smeller-kurs.

Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett Gilabb Agilitykurs med Martine Hansen|Foto: Gilabb | IvrigHund.no IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett Gilabb Agilitykurs med Martine Hansen|Foto: Gilabb | IvrigHund.no IvrigHund.com

Mai

I mai gikk vi på 6 ukers handlingskurs med Martine Hansen hos Gilabb hundeskole og helgekurs med agilityhandling med Gondola Guttormsen. Året før på denne tiden manglet vi litt piff i Agility og å få delta på et kurs over flere uker gav oss virkelig mye, så det måtte gjentas i år også. Om ikke alle manøvrene var “feilfri og forstått” i løpet av kurset fikk vi testet dem på flere treninger, kurs og konkurranser senere. I løpet av måneden var jeg deltaker på flere webinarer.

Juni

I juni tok Penny siste napp i hopp 1 med en 4, plass på NKK stevne, og startet i klasse 2 i Sandefjord med en 10. plass i agility 1, og 13. plass i hopp 2. Laget fikk 3. plass med NM napp! Penny fikk agilitychampionat i hopp 1 og agility 1 med tittelen AGI AGHI! Fulgte også SPARCS med temaer som sosial læring, jakt, rehabilitering og vitenskap om hund.

Juli

Juli var det tid for den store agilityuka! Vi hadde 7 fine løp, og var så nære så flere løp, men fikk stang ut de fleste dagene.

Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett 17. Mai |© IvrigHund.no © IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett |© IvrigHund.no © IvrigHund.com

Midveis i uken tok Penny en 7.plass i hopp 2, det kickstartet håpet om målet for uken: opprykk til agility 2! Deltok ogå på foredrag om Mental trening med Zofi Biro, Hvordan se linjene i banen med Seppo Savviko og Hvordan lese en agilitybane med Bernd Huppe. Siste dagen var det vår dag, med fine baner av Zofi Biro og Harald Schjelderup tok Penny napp med 4. plass i agility 1 med opprykk til klasse 2 og 3. plass i hopp 2!

August

August startet med agilitystevne på Nes, Penny tok med seg en 11. plass i hopp 2, og 4. plass i agility 2!  Laget gønnet på med 2 x 1.plass med NM napp! Den ene dagen fikk vi alle ekvipasjene gjennom og sto som eneste lag på pallen! Mer agility ble lært som observatør på handlingskurs i Agility med Tarjei Bratt Hveding-Gabrielsen. Vi heiet også frem de norske ekvipasjene på streaming av nordisk mesterskap. I løpet av måneden var det webinarer,Coursera kurs om Dog emotion and cognition og moduler om dyreatferd- og teori, betinging og observasjonslære hos Kahn Academy.

Cavalier King Charles Spaniel Penny Agilitystevne Arendal |© IvrigHund.no © IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny Agilitystevne Arendal |© IvrigHund.no © IvrigHund.com

September

September startet med mestringsuke, mentaltrening, målsetning,  trening, restitusjon og motivasjon. Deltok også på webinar om salg og coaching. Som avslutning på måneden var vi på Arendalsstevnet og fikk med en 8. plass i agility 2, og 9. plass i hopp 2.  Helt til slutt var det temakveld om forebygging, behandling og rehabilitering av skader.

Oktober

Første helgen i oktober startet med Agility temakurs med Ina Himle og Jannie Nielsen. Temaene var massasje, rearcross & blindcross samt timing og linjevalg. Deltok på frokostseminar om digital synlighet og webinar om sosiale medier. Et friskt pust var også foredraget “The social guidebok to Norway” med Julien Bourelle hvor han tok opp nordmenns særegenheter på en fortreffelig måte. Måneden ble avsluttet med deltakelse på Norwegian Open, et flott stevne med mange startende, gode venner og store stjerner. Storfornøyd med vofsen, som tok med en 8, 13, 20, 28 . plass av opptil 131 startende!

Cavalier King Charles Spaniel Penny Norwegian Open Agility |© IvrigHund.no © IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny Norwegian Open Agility |© IvrigHund.no © IvrigHund.com

November

I november trakk vi nok en gang inn for ridehustrening. En vintermåned er tid for læring: deltok i webinar om Digital performance og måloppnåelse, foredrag om å lykkes i digitale medier, workshop i målkartlegging og så på dokumentarene “Dogs: their secret life“. Fulgte hele webinar: World Wide Free Seminar of the Family dog project, med temaer som “dog-machine interaction and dogs’ social skills”, “mechanisms of social behaviour” og “Human-dog relationship”. Penny tok Agility-championat i hopp klasse 2!

Desember

I desember ble IvrigHund julekalender 2015 annonsert (kalenderen er ikke lenger synlig på siden). I 24. dager ble tips om hjernetrim og aktivisering av hund delt. Her var det aktiviteter med problemløsning, nesearbeid, kontakt/ samarbeid, balanse/ kroppsbeherskelse og fysisk mosjon. Mot slutten av året fylte Penny 5 år!

Tusen takk for et fint 2015 må 2016 bringe hell og lykke! IvrigHund: lidenskap for mestring med hund.

 

Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett IvrigHund Julekalender 2015 4. Julekort |© IvrigHund.no © IvrigHund.com
Cavalier King Charles Spaniel Penny Portrett IvrigHund Julekalender 2015 4. Julekort |© IvrigHund.no © IvrigHund.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *