Året 2013

Året 2013!
Året 2013 har også inneholdt utfordringer, gleder og lærdom. Noen av tingene vi har opplevd er å gå på kurs, seminarer, foredrag og temakvelder og vært med på lydighets– og agility– treninger og drevet med aktivisering og tur-gåing. I 2013 hadde Penny sin Hopp-debutt og jobbet videre med agility og lydighet.

Utdanning/Kurs:

Januar
Januar gikk Agility right from the start weekendkurs med Eva Bertilsson & Emelie Johnson Vegh via Canis hvor vi gjennomgikk grunnferdigheter og tenkesett for agilitytrening. I tillegg drev vi med aktivisering i vintermørket.

Februar
Februar jobbet vi med grunnferdigheter i agility, var observatør konkurransekurs i lydighet og nybegynnerkurs i agility og hadde triksetrening. I tillegg til å være på agilitytrening med en finfin gjeng på søndager hadde Penny sin debutt i Hopp Kl 1 med en 5. plass!

Mars
I mars var vi på førstehjelpskurs for hund, jobbet med slalom og selvstendighet i agility, hadde triksetrening og tok påskebilder av vofsen. Avsluttet måneden med Samling 1 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens Utbildningsakademi:Myk tradisjonell trening“.

April
I april gikk jeg figurantkurs og ble godkjent figurant for MH, FA og K-Test.
Lanserte kurs via IvrigHund.com i forbindelse med hundeinstruktørutdanningen; tradisjonell myk trening, hundekurs med klikker og Rally Mix kurs, i tillegg til noen gratis privattimer. Gjennomførte 5 timer privat trening med egen hund og 5 timer privattimer med annens hund med myke tradisjonelle metoder.
Penny jobbet bla. med kroppskontroll og startet i Hopp Kl 1 og fikk en 9’ende-plass!
Avsluttet måneden med Samling 2 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens Utbildningsakademi: “Pedagogikk, Rasekunnskap & Hundens Helse“.

Mai
I mai var vi på agilitytreninger, hadde triksetrening og tok vårbilder og 17-mai bilder av Penny. I tilegg var vi på temakveld om Norske Redningshunder. Startet opp kurs i tradisjonell myk trening, “Mykt valpekurs/Grunnkurs” og fikk 6 hyggelige deltakere på kurs. Avsluttet måneden med Samling 3 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens Utbildningsakademi: “Klikkertrening & innlæringspsykologi“.

Juni
I juni fortsatte vi med agilitytreninger, øvde på slalom, avholdt 5 timer privattimer for hund og eier og valpekurs. Penny var på pass en uke da jeg var på jobbkurs, og det var kos å få vofsen i hus igjen. En lørdag var jeg observatør halve dagen på et brukskurs med Tom Hansen, spennende å få en smakebit på bruks, rundering og spor. Vi var også på Temakveld i Retrieverklubben og Norske Redningshunder hvor vi gikk spor og observerte feltsøk og redningshund på trening. Samling 4 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiKlikkertrening” sto for tur, med fokus på planlegging av trening, forming og fanging av atferder.

Juli
Juli var måneden for turer, bading, agility, lydighet og slalomtrening. Var 1 dag på AgilityCamp hos GiLabb hvor det ble fokusert på grunnferdigheter og vi fikk noen innspill til Slalom-treningen. Deretter gikk turen til Sørlandet og Lydighetsleir: Fra lek til lydighet hos Amokk. I ferien ellers ble det agility, tur og aktivisering.

August
August startet med Samling 5 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiKlickerinriktning“. Penny og jeg gikk mye tur, passet Border Collien Cody en helg og trente agility. Gjennomførte 5 timer privat treninger med egen hund,  annens hund og hund + fører med klikker. Måneden ble avsluttet med oppstart på kurset Hverdagslydighet med klikker, og Agilitykurs med Thomas Thiesen.

September
I September var vi på foredraget “Veien til god kommunikasjon” med Eva Bodfäldt,” og Språkkurs for hund” av Vegard Øksnevad ved Lundqvist hundeskole. Avholdt kurset Hverdagslydighet med klikker, trente agility, RallyMix, og var på Temakvelder. Deltok på Samling 6 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiRallyMix“.

Oktober
I oktober deltok jeg på HMT® Testleder – Nordisk førerkort på hund kurs, via GoodDog.no, og ble sertifisert testleder, dommer og instruktør for HMT – Nordisk førerkort på hund. Deltok på Samling 7 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiHundens Språk – Ulvens Dialekter & Etologi“. Avholdt Temakveld i Rallymix og RallyMix kurs.

November
I November deltok jeg på Samling 8 av Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiEget foretak, Instruktørens rolle & massasje“, holdt på med examensforberedelser, gikk turer og trente agility.

Desember
I November deltok jeg på Samling 9 av 9 på Hundeinstruktørutdanningen ved GoodDog Center & Hundens UtbildningsakademiExaminasjon“, hvor vi tok teoretisk prøve, muntlig fremføring av eksamensoppgaven “Gå pent i bånd” og praktisk prøve. Fikk også trent litt agility, men tok lengre avbrekk fra hundetrening.
Titulert: Sertifisert hundeinstruktør, Sertifisert hundeinstruktør med klikker, Sertifisert hundeinstruktør og dommer i RallyMixens Treningsklasse.

Et givende år, ser frem til 2014!